Roadie Autogordel - Tuig

U doet zelf wél een gordel om, waarom uw hond dan niet?
Wist u dat een hond die niet vast zit een aanrijding met een snelheid van 50 km per uur bijna nooit overleeft? En dat een hond van zo’n dertig kilo bij die snelheid een dodelijk projectiel wordt van 600 kilo. Je moet er niet aan denken, maar de risico’s zijn enorm.

Bij een botsing knalt een hond door de voorruit of klapt tegen een autorek of stoel aan. Het gevolg: een zwaargewonde hond die ook u en uw medepassagiers in gevaar brengt. Hoewel u zelf wel goed ingesnoerd zit, kan zo’n ongeluk toch nog ernstige gevolgen hebben.

En een kooi dan?
Een kooi(bench) is niet veilig. Bij een aanrijding kan de kracht van de hond die tegen de binnenwand van de kooi aanvliegt ervoor zorgen dat de kooi uiteenspat. Een kooi zal de hond in ieder geval niet beschermen en de vraag is of het sowieso wel veilig is voor de bestuurder en/of passagiers om een kooi in de auto te gebruiken.

 

De voordelen van een Roadie:
 
 • De Roadie™ is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen.
 • Ontworpen zodat het niet de nek kan beschadigen of wurgen.
 • Door officieel laboratorium in Amerika getest op kracht. De Roadie™ voldoet ruim aan de normen die gelden voor de Amerikaanse (mensen) autogordel. (SAE strengh standards)
 • In iedere auto te bevestigen, en op drie lengtes in te stellen zodat u zelf kunt bepalen hoe strak of los de hond vastzit.
 • De Roadie™ is ook zeer geschikt om mee te wandelen en om mee af te richten.
  Aan het harnas zit een riem zodat je direkt vanuit de auto kunt gaan wandelen met de hond.
 • Beschikbaar in 8 verschillende maten. Dus voor iedere hond een goed passend en dus veilig harnas.

Hulpstukken: Karabiner om Roadie mee vast te zetten waar geen autogordel beschikbaar is, of je de gordel op een andere plaats (b.v. achterbak) wilt bevestigen. Gebruik dan de cargoringen van je auto.
Let op: gebruik nooit het ijzeren ringetje van het handvat van de Roadie om vast te zetten, deze is alleen geschikt om mee te wandelen. De karabiner heeft een Kongschroef die 29 kilonewton op kan vangen. Elk van de karabiners wordt afzonderlijk op veiligheid getest door de fabrikant.

Verlengstuk van 30 cm om in de achterbak te gebruiken en verlengt de Roadie met 30 cm. Je hebt hierbij ook een karabiner nodig. Ook dit materiaal is getest en voldoet aan alle eisen om als veilig verlengstuk te dienen.

 

Prijs:  maat 1-4  € 27,50

Prijs:  maat 5-8  € 29,50

Karabiner: € 12,50

Verlengstuk: € 4,95

Welke maat voor mijn hond?

Meet de ribbenkast van uw hond op het grootste punt, net achter de voorpoten terwijl het dier staat. Meet het losjes.

 
Roadie Maat
 
Gewicht in kilo's
 

Omvang Ribbenkast
 

Maat 1

4.5 - 6

33 - 39 cm

Maat 2 (XS)

6.5 - 8

40 - 47 cm

Maat 3

8.5 - 11

48 - 57 cm

Maat 4 (S)

11.5 - 16

58 - 64 cm

Maat 5

16.5 - 25

65 - 74 cm

Maat 6 (Med)

25.5 - 32

75 - 82 cm

Maat 7 (Lrg)

32.5 - 43

83 - 91 cm

Maat 8 (XL)

43.5 - 59

92 - 100 cm

 

Roadie instructie

Het is heel belangrijk dat u de instructies goed doorleest en opvolgt. Het verkeerd omdoen van het harnas kan uw hond ernstig letsel bezorgen. Forceer nooit de Roadie of uw hond! Doe het harnas voorzichtig om! Mocht u hulp nodig hebben neem dan kontakt op met ons.
 

Wij adviseren om de hond zo min mogelijk bewegingsvrijheid te geven. Gebruik nooit het metalen ringetje om de Roadie mee te bevestigen! Bij gebruik van een Roadie verlengriem ook nooit de ijzeren onderdelen (haak) in de auto gebruiken om de hond mee te bevestigen. Deze dienen voor het wandelen gebruikt te worden.

 • Vervoer uw hond niet voorin de auto. Airbags kunnen uw dier dodelijke verwondingen toebrengen. Daarbij is de afstand van het dashboard tot de hond te klein om gevaar uit te sluiten. Zet uw hond daarom altijd op de achterbank of in de achterbak.
 • Gebruik de Roadie nooit in een stoel die achteruit gepositioneerd is.
 • Laat uw hond nooit alleen in de auto terwijl de Roadie vastzit aan de auto. Maak het harnas altijd los van de autogordel of karabiner voordat u de hond achterlaat in de auto.
 • Gebruik de Roadie nooit als het harnas beschadigd is of als er onderdelen ontbreken.
 • De Roadie kan ook in de achterbak van stationwagens, busjes en terreinwagens bevestigd worden. U heeft hiervoor een karabiner nodig van minimaal 24KN die aan een bevestigingspunt in de achterbak vastgemaakt moet worden. Wij hebben ook speciale verlengstukken voor de Roadie. Het is mogelijk om de Roadie in iedere soort auto te gebruiken, wij geven u graag advies.
 • Roadie wasinstructie: Met de hand in lauwwarm water (max 30 graden) met een wolwasmiddel zonder enzymen.